PRI NÁKUPE NAD 100,- EUR MÁTE DOPRAVU ZDARMA !!!

Pracovné odevy do kuchyne

Šéfkuchári, kuchári a ostatný personál v kuchyni, tak ako mnoho ostatných profesií musia nosiť uniformu prakticky každý deň. Klasická kuchárska uniforma sa skladá z bundy, kuchárskej čiapky, nohavíc, trička, kuchársky rondon, zástera a aj pracovná obuv. Kuchárska uniforma je základom pri ochrane zdravia a rizika poranenia pri práci v kuchyni. Bundy a rondony pre kuchárov majú dôležitú ochrannú funkciu, pretože vás chráni pred rôznymi tekutinami a taktiež je to ochrana pred popálením horúcim olejom. Rukávy na týchto odevoch sú zámerne dlhé a voľné, aby chránili vaše ruka od popálenín, postriekaním a oparením pary. Ochrana hlavy rôznymi čiapkami udržia vlasy a pot mimo jedla, čo je jedno zo základných hygienických pravidiel. Kuchárske nohavice vás chránia pred horúcim vzduchom v kuchyni, rozliatím tekutín, postriekaním a popálením, pretože nič z kuchyne by sa nemalo dostať do kontaktu s pokožkou. zástera pre kuchára vás taktiež ochráni proti horúcim jedlám  iným nebezpečenstvám v kuchyni a tiež obmedzia množstvo škvŕn a špiny na zvyšnom kuchárskom oblečení. Profesionálne oblečenie kuchynského personálu musí byť hlavne vhodné, čisté a ľahko dezinfikovateľné. Na tento druh pracovných odevov sa používajú, iba tkaniny, ktoré sa dajú prať pri vysokých teplotách. Kuchynské profesionálne oblečenie musí byť aj praktické, pretože je nevyhnutné zohľadniť aspekt, že práca v kuchyni je veľmi únavná a pohybovať sa medzi sporákmi a iným vybavením je potrebné bez obmedzení z dôvodu nevhodného výberu. príkladom sú kuchárske nohavice s elastickým pásom, alebo s rôznymi špeciálnymi záhybmi, ktoré uľahčujú pohyb. Vzhľad kuchárskej uniforma nie je možné ignorovať z mnohých dôvodov. Prvá a najdôležitejšia je ochranná funkcia potom estetická, pretože mnohokrát sa kuchár stretáva aj so zákazníkmi a reprezentuje nielen kuchyňu.